Naprawa / wymiana szyby Wrocław

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamSkoda
    Drive
    • 2007
    • 55

nic nie popsułem było to profilaktycznie i delikatnie robione dolałem specyfik z Bliskiej tzw uzdatniacz
  • metrotest
    Rider
    • 2006
    • 506
    • Volkswagen
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Witam
    Robiłem czyszczenie mechanizmu od wycieraczek /typowa usterka w volkswagenach/. Niestety 2 dni po naprawie "fachowca" pojawiła się rysa od samego dołu szyby przedniej /taka litera L z krótszym bokiem od dołu/ na jakieś 15 cm. Pewno będzie z czasem się powiększać /rysę czuć z zewnątrz od środka szyba jest gładka/.

1. Wątpię czy da się to naprawić, ale spróbować nie zaszkodzi. Macie namiar do firmy, która fachowo oceni i ewentualnie naprawi szybę?

2. Czy robiliście wymianę szyby w Euro-Top na Torfowej? Jakie wrażenia? Jeśli nikt nie był to co sądzicie o Autoglass Jaan na Robotniczej?

3. Myślę o szybie Saint Gobain lub Pilkington albo Splintex - dobry wybór?

4. Czy można z takim czym śmigać po autostradzie? Pytam, bo akurat mam 600 km do zrobienia w weekend, a jeżdżę szybciej niż 130 km/h.

Z góry dziękuję

Komentarz

• Seba_Wro
      Drive
      • 2009
      • 58

Ad.1+2

U siebie będę miał przednią szybę do wymiany (odpryski od kamieni i ogólnie strasznie dużo punkcików, które pod słońce robią niezły "neon" z szyby). Orientowałem się w Auto Jaan Glass - 500 PLN szyba + 130 PLN wymiana. Możesz do nich podjechać i niech Ci to obejrzą, może jak raz da się to zrobić.

Ad.3

Nie wiem, nie znam się

Ad. 4

Ja ze swoimi odpryskami (zaczyna się już na nich robić pajączek) przejechałem ostatnio 2 tyś. km po Autobahnach, ale starałem się nie przekraczać 150 km/h. Pytanie jak poważne jest to uszkodzenie u Ciebie. Na pewno jest to jakieś ryzyko, jak nie daj boże coś Ci uderzy w tą szybę na autostradzie.
      Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• matadorRS
        Classic
        • 2009
        • 4

Zamieszczone przez Seba_Wro
        Na pewno jest to jakieś ryzyko, jak nie daj boże coś Ci uderzy w tą szybę na autostradzie.
        Jakie ryzyko. Szyba jest klejona wiec nic sie nie stanie oprocz dalszego popsucia sie szyby. Generalnie naprawianie szyb to slaby pomysl. Przewaznie i tak konczy sie na jej wymianie wiec to zbedne wydawanie pieniedzy.
        Polecam serwis szyb na Szybowcowej (obok Creatorta)

Komentarz

• metrotest
          Rider
          • 2006
          • 506
          • Volkswagen
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Dzięki

Byłem rano w Autoglaas Jaan na Robotniczej 606 zł :cry:- bez paska z góry
          /mają tylko Nordglassa - na forum ktoś na to narzekał/.
          Firma A Jaan jest znana więc ryzyko mniejsze.

W Euro-top na Torfowej szyba Securitat /Saint Gobain/ za ok. 459 zł.

Różnica w cenie znaczna. Sam nie wiem co o tym myśleć.

P.S. Szyba do wymiany. Czasem lepiej robić w ASO ... :roll:

Komentarz

• Seba_Wro
            Drive
            • 2009
            • 58

matadorRS, Oprócz tego, że nic przez nią nie będziesz widział jak coś uderzy to żadne ryzyko :lol: . A co do Szybowcowej to byłem tam ostatnio - panowie w zakładzie jakos nie budzą mojego zaufania. Ale to moje prywatne odczucie.

metrotest, Sprawdź jeszcze Auto Jan Puć bodajże na Żmigrodzkiej 81. Może tam będzie lepiej/taniej/itd./itp.
            Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

• metrotest
              Rider
              • 2006
              • 506
              • Volkswagen
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
              • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Dziś trochę dzwoniłem. Nie wiem czemu szyba Nordglass w Autoglass Jaan kosztuje 600 zł a w innych warsztatach trochę ponad 400 zł. Czy mają inne /gorsze/ szyby czy jak?

Przeglądałem jeszcze forum. Jedni zalecają dany warszat, inni go odradzają :roll:

Ale w kontekście wymiany samej szyby to gdzie we Wrocławiu robią to dobrze? Ceny poza ASO i A Jaan to trochę ponad 400 zł /za Nordglass/ więc podobne.

Mam coraz większy uraz do "fachowców", ale ASO z ceną 1100 zł jest nie do przejścia.

Komentarz

• metrotest
                Rider
                • 2006
                • 506
                • Volkswagen
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Dziś trochę dzwoniłem. Nie wiem czemu szyba Nordglass w Autoglass Jaan kosztuje 600 zł a w innych warsztatach trochę ponad 400 zł. Czy mają inne /gorsze/ szyby czy jak?

Przeglądałem jeszcze forum. Jedni zalecają dany warszat, inni go odradzają :roll:

Ale w kontekście wymiany samej szyby to gdzie we Wrocławiu robią to dobrze? Ceny poza ASO i A Jaan to trochę ponad 400 zł /za Nordglass/ więc podobne.

Mam coraz większy uraz do "fachowców", ale ASO z ceną 1100 zł jest nie do przejścia.

Komentarz

• matadorRS
                  Classic
                  • 2009
                  • 4

Zamieszczone przez Seba_Wro
                  matadorRS, Oprócz tego, że nic przez nią nie będziesz widział jak coś uderzy to żadne ryzyko :lol: . A co do Szybowcowej to byłem tam ostatnio - panowie w zakładzie jakos nie budzą mojego zaufania. Ale to moje prywatne odczucie.
                  No tak ale to juz byl by wyjatkowy pech. Sama sie nie rozleci a uderzyc zawsze cos moze
                  Szybowcowa polecam dlatego ze to moi znajomi, robilem u nich juzs zyby i zawsze bylo wporzadku.

Komentarz

• slawro1234
                    Classic
                    • 2009
                    • 2

Witaj matadorRS,
                    właśnie mam do wymiany przednią szybę w mojej Octavce.
                    Zastanawiam się nad warsztatem na Szybowcowej.
                    Czy wiesz może jakie szyby oni oferują ? Jakich producentów ?

Pozdrawiam,
                    slawro1234

Komentarz

• megon
                      Rider
                      • 2009
                      • 303

Zadzowoń do firmy JK na ulice długą i powołaj się na firmę Elmar z Rękodzielniczej.

nie wiem jakie masz tam ceny

To samo zrób Autoglass Jaan ale tym razem powołaj się na Glass24.pl (tak nas kojarzą ) - zadzowń z innego nr niż wcześniej

Jaan kupuje od nas środek do polerowania szkła i usuwania rys - telenk ceru

Niczego nie mogę obiecywać ale ceny można sprawdzić.

Komentarz

• Regina30
                        Classic
                        • 2010
                        • 3

Mogę polecić warsztat specjalizujący się w szybach firma Alfa coś tam
                        boczna buforowej wyjeżdzając z miasta kawałek za wiaduktem skręt w prawo
                        to jest chyba ul Terenowa ale nie mam pewności

Komentarz

• 5021
                          Classic
                          • 2009
                          • 19

Zamieszczone przez metrotest
                          mają tylko Nordglassa - na forum ktoś na to narzekał
                          Potwierdzam, założyłem przednią NORDGLASS do Nissana Sunny - po zimie (skrobaniu) miałem całą w rysach, które bardzo uatrakcyjniły zwłaszcza jazdę w nocy - pięknie się po nich rozchodzą światłą jadących z przeciwka... Z mojej strony nigdy więcej Nordglass

A co do naprawy - walczyłem już z kilkoma "pająkami" udało się naprawić tylko te niewielkie okrągłe. Kiedy poszła większa ryska nikt nie chciał się podjąć, więc może być problem z naprawą.
                          -----
                          dawniej: O1 1.9 TDI ALH

Komentarz

• Seba_Wro
                            Drive
                            • 2009
                            • 58

Ja swoje pajączki naprawiałem na Krakowskiej (niestety nazwy firmy nie pamiętam, ale mają szyby o ile dobrze kojarzę Pilkingtona) - jedyna firma, która podjęła się ich naprawy - inni się "bali"? I jak do tej pory jestem zadowolony.
                            Szkodnik rulez

Moja Czesia

Komentarz

Pracuję...